PK pakt 9e nationale titel tijdens finale in Folsgare

Weer records voor Glenn Nijs / Dominic Mattys de allerbeste in de B-klasse

gaat Pieter Karst Bouma in 2019 voor zijn 10e ?

gaat kampioen Pieter Karst Bouma in 2019 voor zijn 10e titel ?

Pieter Karst Bouma heeft de finale wedstrijd in Folsgare eenvoudig gewonnen en pakte daarmee zijn negende nationale titel, en zijn achtste op rij. Alleen in 2010 was Eddy Cardol hem de baas. Op de boerderij van Wout Zijlstra werkte de A-klasse dit jaar een beetje een verplicht nummer af. Met een ruime voorsprong in de tussenstand over 2018, en slechts 6 deelnemers kwam de titel voor PK nooit in gevaar. Wel werkte we voor het eerste alle 8 de onderdelen af, met de nieuwe Belgische records met de Lichte Hamer (41,92m) én de Zware WFD (12,49m), beide door Glenn Nijs, als absolute hoogtepunten van de dag. Glenn verliest nog te veel punten met het Steenstoten en de Cabertoss, maar behield door zijn sterke Hamers en WFD’s zijn voorsprong op Raynor Wortel (3e) en Johan Langhorst (4e).

Over het gehele jaar wordt Pieter Karst 2 x tweede en wint verder alle overige wedstrijden, waarbij hij aanwezig was. De talentvolle Glenn Nijs eindigt dit seizoen als tweede en is daarmee de beste Amateur, aangezien PK reeds de status van professional heeft. Deze status zal voor Glenn niet lang meer op zich laten wachten is de verwachting. Raynor Wortel wordt, net als vorig seizoen, derde. Nieuwkomer én absolute aanwinst in de A-klasse dit jaar Mighty Michael Simons zal het seizoen met een hele beste vierde plek afsluiten, nog voor Toby de Brouwer, Johan Langhorst en de masters Sebastiaan Huijs en Wilfred van Est.

Bij de finalewedstrijd in de B-klasse stak één man er letterlijk met kop en schouders bovenuit: Bjorn van Kins, slechts 18 jaren jong, maar ruim 2 meter lang, wint 5 van de 8 onderdelen met louter persoonlijke records. Bjorn mistte alleen te veel wedstrijden om de titel in de B te pakken, maar zal in de rankings de best geplaatste B-atleet van 2018 worden. Ook was de titelstrijd in de B tijdens de finale niet meer spannend. Dominic Mattys had reeds 8 van de 10 voorrondes op zijn naam geschreven, en alleen een blessure zou hem van de titel kunnen afhouden. Dat gebeurde gelukkig niet, al moest hij wel alle zeilen bijzetten om een ontketende Dimitri De Vadder van plek twee af te houden. Uiteindelijk zou Dominic één puntje op Dimitri overhouden om als tweede in de finale te eindigen. Dimitri gooide, voor de B-klasse belachelijke afstanden op de hamers (34,40m Lichte en 29,02m Zware) en verbrak zijn persoonlijke records met totaal bijna 12 meter ! Hiermee greep hij zijn laatste kans om de limieten voor A-status dit jaar te gooien met grote overmacht ! Op plek 4, 5 en 6 einden Jerry van Schaik (overall keurig 2e), Emanuel Deconinck (overall 3e) en Tom Missotten (overall 5e), alle drie op eerbiedige afstand van de top 3. Voor de masters Kornelis Smit (overall 4e) en Dirk van ’t Zelfden duurde het seizoen net even te lang, en konden tijdens de finale geen potten breken, net als Leo Hendrikse en master Johan Peperkamp.

Door dit zeer sterke seizoen in de B, hebben we volgend jaar weer 5 nieuwe gezichten in de A-klasse. Naast Michael Simons, die we reeds afgelopen jaar, al na één wedstrijd lieten “promoveren” gooiden tevens Dominic Mattys, Jerry van Schaik, Bjorn van Kins, Jimmy Laureys én Dimitri De Vadder de benodigde afstanden voor deelname aan onze hoogste klasse.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *