Kornelis Smit zonder dagwinst overall winnaar in Tilburg

Nieuwelingen Emanuel De Coninck én Bjorn van Kins de dagwinnaars 

Kornelis Smit overall winnaar over twee dagen HG Tilburg

Kornelis Smit overall winnaar over twee dagen games tijdens de Obstacle World in Tilburg

Kornelis Smit is de overall winnaar geworden over twee dagen wedstrijd in Tilburg. De Master uit Vlissingen was met meerdere B-klassers beide dagen aanwezig en sleepte zo de mooie trofee die de organisatie van Obstacle World in de wacht. Doordat de zondag tevens de jaarlijkse Highland Games in Hulst waren, besloten vele A-klassers de wedstrijd op zaterdag in Tilburg over te slaan. Alleen Raynor Wortel en Michael Simons waren aanwezig in Tilburg en behaalde zo gemakkelijk hun punten voor het eindklassement voor het NK.

In de B-klasse op de zaterdag ging het lang gelijk op tussen Emanuel De Coninck (winst op de lichte WFD), Kornelis Smit (wéér winst op de Caber) en Jerry van Schaik (winst op Hamer én Hoog), waarbij laatst genoemde, én niet voor het eerst dit seizoen, de wedstrijd uit handen gaf tijdens de Cabertoss, door als 8e te eindigen. Emanuel gooide het constantst met ook nog drie tweede plekken en werd daarmee de dagwinnaar op zaterdag, voor Kornelis (2e) en Jerry (3e). Ook om plek vier werd zaterdag verhit gestreden, en deze keer was het Leo Hendrikse die zich, na de teleurstellende plek in Hoofddorp, zich mooi revancheerde met een goede vierde plek, op slechts één puntje gevolgd door Tom Missotten, en die weer met één puntje verschil op de nummer zes, de 49-jarige Master Dirk van ’t Zelfden, de oudste atleet in competitie dit jaar. Dirk eindigde nog voor zijn maatje Maurice Uitdewilligen, die het gevoel in Tilburg niet te pakken kreeg. In de staart van het klassement toste master Wim Vandenbroucke voor het eerst de caber en versloeg in de strijd om de laatste plek Kenny Rollé op slechts een half punt.

Op de zondag waren er dus alleen B-klasse atleten in Tilburg. De ijzersterke Bjorn van Kins, slechts 17 jaar jong, maar met een lichaam van een volwassenen, bleek hier onverslaanbaar.  Bjorn wint drie onderdelen met een fraaie 14,31m op de Lichte Steen en een 5,0m met het Hooggooien (20 kg) als hoogtepunten. Het Hamerslingeren werd met 31,12m gewonnen door Leo Hendrikse, die dit weekend op bijna alle onderdelen een persoonlijk record gooide.

De Cabertoss werd een loterij, met maar liefst 4 atleten met de perfecte score. Op countback wordt er dan gekeken naar de op één na beste worp. Ook hier de perfecte worp voor zowel Kornelis Smit als Dirk van ’t Zelfden. Weer op countback naar de derde poging. Dirk bleef hier steken op 12:11 en Kornelis, de laatste weken haast onverslaanbaar met de boomstam in de B-klasse, pakte de winst met 12:01.

Voor het Hooggooien lag Bjorn reeds voor op plek 1, maar lag plek 2 t/m 4 dicht bij elkaar. Hiervoor zou hier de beslissing vallen. Tom Missotten viel het eerste af bij 4,25m. Kenny Rollé dook er met 4,40 nog tussen, en stal de dure punten. Drie atleten zouden op 4,50 eindigen en op countback werden de punten voor plek 2 en 3 gedeeld tussen Leo Hendikse en Dirk van ’t Zelfde. Kornelis Smit moest helaas genoegen nemen met plek 4 en verspeelde daarmee plek 2 in het eindklassement op slechts een halve punt aan Leo Hendrikse. Tom Missotten hield op plaats 4 ook slechts een halve punt over op Dirk van ’t Zelfden, waardoor hij zichzelf nog nipt verzekerde van het podium over twee dagen.

Onderaan streden Wim Vandenbroucke, Kenny Rollé, “Bruine Bonenman” Bert Bos en de Crossfitter Chris Goud om de overige plekken. Dit keer weer in het voordeel van Wim, die voor de tweede dag op rij de caber wist te tossen.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *