Bouma en Mattys winnen gemakkelijk in Hoofddorp

Friezen Johan Langhorst en Bjorn van Kins voor het eerst dit seizoen tweede

Toby de Brouwer moest ook zijn laatste Juniorenrecord afgeven aan de sterke Glenn Nijs.

Toby de Brouwer moest ook zijn laatste Juniorenrecord afgeven aan de sterke Glenn Nijs.                   Foto door Richard Donkervliet.

Tijdens het jaarlijkse SportFair in de Haarlemmermeer hebben zowel Pieter Karst Bouma in de A-klasse, als Dominic Mattys in de B-klasse, hun wedstrijd gemakkelijk kunnen winnen. PK deed dit met 4 keer winst op een onderdeel. Alleen het Hamerslingeren ging naar de laatstejaars junior Glenn Nijs met een nieuw Juniorenrecord van maar liefst 31,86m ! Een mooie generale repetitie voor het wereldkampioenschap Amateurs, aanstaand weekend in Noorwegen. Helaas had Glenn deze dag wat meer moeite met de andere onderdelen, waardoor hij in de eindstrijd Johan Langhorst voor zich moest dulden op slechts een half punt. Dit halve puntje scoorde Johan bij de Cabertoss, waar hij de eerste plaats deelde met PK. Na een, voor de A-jongens, gemakkelijke kwalificatieboom (alleen Sebastiaan Huijs toste hem niet), werden er twee pogingen gedaan met een nieuwe en zeer zware boom, welke Toby de Brouwer vanuit Zeeuws Vlaanderen had meegenomen. Nooit eerder mee gegooid, en tossen bleek zelfs voor de doorgaans sterke en makkelijk tossende Friezen, onmogelijk. Beide bleven steken op slechts 50 en 45 graden, en deelden de punten, waardoor Johan Langhorst als tweede in het eindklassement zou eindigen. Glenn Nijs werd op countback derde, gelijk in punten met de nummer vier Raynor Wortel, die een constante wedstrijd gooide, maar échte uitschieters miste.

In de B-klasse won “Domi” met winst op drie onderdelen, waaronder bijna 26 meter met de Zware Hamer en bijna 20 meter met de Lichte WFD. Dit zijn afstanden waar er 15 jaar geleden een A-klasse mee werd gewonnen ! De winst met de Braemar Stone ging naar het 17-jarige talent uit Friesland Bjorn van Kins, met een stoot van een ruime 10 meter. Ook dit zien we niet veel in de B. Bij de Cabertoss gooide zowel Kornelis Smit als Dominic Mattys de 5 meterboom op 75 en 70 graden, maar de derde beurt van Domi was een “No Score”, zodat de winst op dit onderdeel naar de sympathieke Zeeuw ging. In de strijd om plek 2 en 3 in het eindklassement ging het lang tussen master Jerry van Schaik en de junior Bjorn van Kins. Laatstgenoemde faalde jammerlijk met drie missers op 4 meter bij het Hooggooien, waar hij normaal gemakkelijk richting de 4,5 gaat. Jerry van Schaik kon hier echter niet voldoende van profiteren, zodat Bjorn van Kins dit seizoen voor het eerst een podiumplaats behaalde met plek 2, en Jerry genoegen moest nemen met plek 3. Op plek 4 de zich steeds maar verbeterende Kornelis Smit, zelfs nog voor de Vlaamse talenten Emanuel De Coninck, Tom Missotten en Dimitri De Vadder. Onze vrachtwagenchauffeur Leo Hendrikse, eerdere jaren toch één van de betere in de B-klasse, sluit deze wedstrijd af als laatste. We vallen in herhaling, maar het niveau in onze B-klasse is nog nooit zó hoog geweest !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *