Wilfred van Est ook ijzersterk in Weesp

Wilfred van Est met de Zware Hamer in Weesp

Wilfred van Est met de Zware Hamer in Weesp

Master Wilfred van Est heeft tijdens de eerste Sportfair in Weesp, en voor derde keer op rij, de wedstrijd in de B-klasse met grote overmacht gewonnen. Door de nieuwe regel van maximaal 16 atleten en een voorrang voor de A-atleten voor alle wedstrijden, werd er besloten om een aparte wedstrijd voor de tweede klasse te organiseren om ook alle nieuwelingen een kans te geven. Toch ging de top drie (respectievelijk Wilfred van Est, Toby de Brouwer en Wybe Zeilstra) naar de meer ervaren atleten, maar het gat naar de nummers 4 t/m 6 (respectievelijk de nieuwe Belgen Dominic Mattys, Michael Simons en Tom Missotten) was erg klein. In een zonnig Weesp stonden maar liefst 15 atleten uit alleen de B-klasse op het veld. In zeer ontspannende en gezellige sfeer werden er in 4,5 uur tijd vijf onderdelen afgewerkt. Het enige minpunt was het gebrek aan publiek.

Bij het Hamerslingeren wist de junior Toby de Brouwer uit Zeeuws Vlaanderen nog de eerste plaats te bemachtigen met een ruime 26 meter, terwijl de concurrentie bleef steken op 23,16m (Wilfred) en 22,18m (de sterke nieuwkomer Dominic Mattys uit België). Bij de lichte WFD waren rollen omgedraaid en werd Wilfred eerste met een persoonlijk record van maar liefst 18,91m, een afstand die niet veel wordt gegooid door de atleten in de tweede klasse. Ook Toby de Brouwer en de “ouwe rot” Wybe Zeilstra gooiden boven de 17 meter, maar moesten genoegen nemen met respectievelijk de tweede en derde plaats.

Maatgevend voor het klassement was weer die vervelende steen. Dit maal de “Open Zware” van 10 kg. Toby de Brouwer krijgt deze, ondanks het vele trainen met verschillende toppers, maar niet onder de knie, en verloor wederom veel punten met een telleurstellende 11e plek. De winst ging wederom naar Wilfred van Est en wederom met een persoonlijk record over de magische grens van 10 meter ! Tweede plek bij het steenstoten was voor Frederik Van de Veire uit het Vlaamse Zelzate, die met een fraaie techniek naar de 9,32m stootte. Derde plek weer voor de Friese Master Wybe Zeilstra (9,06m) op de voet gevolgd door een andere Master, Kornelis Smit (9,02m).

De nieuwe B-caber blijkt een lastige. Slechts 3 atleten wisten hem in Weesp te tossen. Toby de Brouwer deed dit het beste met de perfecte worp van 12:00 uur, op de voet gevolgd door Wilfred van Est met 12:01. Op de derde plek tosste Tom Missotten de caber voor het eerst. De zeer explosieve Michael “mighty Mike” Simons en Wybe “Wybstra” Zeilstra waren dichtbij met respectievelijk een 85- en 80 graden toss.

Bij het afsluitende Hooggooien met de 20 kilo bleek weer eens de explosieve kracht van de nieuwe atleten. Allen stromen door vanuit de, in België immens populaire, teamwedstrijden. Absolute uitblinker hier was, net als in Nieuwkuijk, Michael Simons. Michael won het onderdeel met overmacht op 4,90m, en wist zelfs in extra’s een 5,10m te cleanen. Op de tweede plek, op countback, Dominic Mattys, voor Toby de Brouwer en Wilfred van Est, allen met 4,50m. Master Dirk van ’t Zelfde, samen met Wybe Zeilstra, de oudste deelnemers van het veld, werd met 4,30m keurig vijfde met het Hooggooien.

Vers van pers: voor de finalewedstrijd voor specifiek de B-klasse zijn we nog op zoek naar een geschikte datum en locatie. Dit zal dus niet in Hank zijn, maar er volgt dus een aparte wedstrijd !

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *