Toby de Brouwer winnaar in Hulst

Na Tommy de Bruijn is ook Toby de Brouwer tijdens zijn thuiswedstrijd de winnaar geworden in Hulst. Het was de eerste keer dat Toby een wedstrijd in de B-klasse op zijn naam wist te schrijven. In de eerdere wedstrijden was het telkens de Master Wilfred van Est die met de winst ervandoor ging, en Toby op plek twee “achterliet”.

Toby de Brouwer wint zijn eerste wedstrijd in de B-klasse

Toby de Brouwer wint zijn eerste wedstrijd in de B-klasse in zijn woonplaats Hulst

In Hulst was het anders, maar niet minder spannend. Het Hamerslingeren werd, net als anders, gewonnen door de junior met 27,67m. Wilfred werd tweede op afstand met 25,11m, al had hij daar een derde beurt voor nodig om zijn traingsmaat Leo Hendrikse (3e met 22,96) te verslaan. Toby is op dit onderdeel onverslaanbaar in de B. Ook bij de Weight for Distance was het Toby de Brouwer die er dit keer met de winst vandoor ging. Met 18,72m bleef hij Wilfred van Est (18,20) net voor. Derde op dit onderdeel werd de sterke nieuweling Dominic Mattys met 17,65. Dominic was één van de 7 Belgen in de B-klasse ! Als derde onderdeel stond de Braemar Stone op het programma. Met enige sarcasme het favoriete onderdeel van Toby. Wilfred van Est pakte op dit onderdeel al meteen de leiding (9,40) op de voet gevolgd door een andere nieuweling Michael Simons (9,38). De vraag was op welke plek zou Toby eindigen en hoeveel punten zou hij verspelen op dit onderdeel ? Na twee beurten stond Toby nog één na laatste, maar na een ultieme poging, klom hij 7 plaatsen naar plek 3 met een keurige 8,73m. Dit betekende dat zowel Wilfred als Tobias gelijk in punten stonden na drie onderdelen.

Na een korte pauze was het Caber-time! Wilfred van Est tosst deze altijd, maar niet in Hulst ! Waar Toby, als enige in de B, de caber wist te tossen, moest Wilfred genoegen nemen met zelfs een derde plek. Tom Missotten pikte hier de punten met een keurige tweede plek.

Het Hooggooien moest de beslissing opleveren voor de eindoverwinning. Toby de Brouwer twee punten los van Wilfred. Lang ging het gelijk op, maar Toby haakte als eerste af op 3,75m, waar Wilfred, gelijk met ‘Mighty Mike’ Simons en Dominic Mattys doorgingen naar de 4,25m. Niets was nog bepaald. Gelukkig voor Toby wist Dominic als enige de 4,25 te bedwingen, waardoor Wilfred maar één punt kon inlopen, en dus Toby als grote winnaar in Hulst uit de bus kwam. Sportief gingen de felicitaties van de Master naar de Junior. Op een mooie derde plek in het eindklassement eindigde ‘light weight’ Michael Simons, op de voet gevolgd door zijn maat Dominic Mattys. Tom Missotten eindigde als 5e, waarmee de opmars van de grote getalen Belgen is ingezet !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *