Super prestaties Nederlanders in Fürstenwalde

Hans Lolkema tweede in ijzersterk internationaal veld

Wybe Zeilstra, Patrick van Antwerpen en Hans Lolkema verdedigden de Nederlandse vlag in Duitsland

Wybe,  Patrick en Hans verdedigden de Nederlandse vlag in Duitsland

 

Tijdens de Branderburger Highland Games in Füstenwalde, nabij Berlijn in het Oosten van Duitsland, hebben de drie deelnemende Nederlanders mooie prestaties neergezet. In een tweedaags evenement vonden zowel de IHGF Continental Games, als ook de Europees Kampioenschappen voor Masters plaats.

Continental
In een veld van 16 deelnemers stonden voor Nederland Hans Lolkema en Patrick van Antwerpen aan de start. Hans Lolkema wist de Lichte Hamer te winnen en werd tweede op de Zware WFD. Op zijn overige onderdelen werd Hans derde met uitzondering van de beide stenen, waarop hij vierde werd. Na 8 onderdelen moest hij echter, met minimaal verschil, zijn meerdere erkennen in het Tsjechische talent Vladislav Tulasek. De Duitser Daniël Dorow werd derde, gelijk in punten met de Pool Rafal Kolbylarz. Daniël wist echter 3 onderdelen te winnen en daarmee derde overall. Patrick van Antwerpen wist, zeer verrassend in dit sterke deelnemersveld, de Cabertoss te winnen, en moest de winst met het Hooggooien delen met Tulasek met een persoonlijk record van 5,00 meter met het 25,4 kg-gewicht. Uiteindelijk zou Patrick zeer verdienstelijk als achtste eindigen.

Masters
In het Mastersveld stonden dertien 40-plussers in het veld, waaronder Wybe Zeilstra. Wybe kende een slechte start op dag 1, maar maakt een hoop punten goed de tweede dag, met een vierde plek op zowel de Zware WFD als de Zware Hamer. Wybe scoorde zelfs een persoonlijk record op het Hooggooien ! Helaas kwam de inhaalslag te laat voor een mooie eindnotering, waardoor Wybe met een negende plaats genoegen moest nemen. De nieuwe Europees kampioen -Tommy de Bruijn was er niet om zijn titel uit 2015 te verdedigen- werd Jason Young uit Schotland. Andreas Deuschle werd, net als vorig jaar, tweede en Pete Hart derde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *