Patrick van Antwerpen gooit HOOG in Zeeland

Pieter Karst Bouma wint in Vlissingen zijn derde Highland Games voor het ONK

door: Wybe Zeilstra

Patrick van Antwerpen gooit de magische grens van 5 m in Vlissingen

Patrick van Antwerpen gooit de magische grens van 5 m in Vlissingen

De Highland Games in Vlissingen waren deze keer het sportonderdeel van het festival “Playing for Culture”. Op een industrieel stukje weiland, gelegen tussen de scheepswerven en machinefabrieken, was het voor wie uit het noorden van het land kwam een behoorlijke omslag, van 28 °C naar 14 °C .

Er werd traditioneel begonnen met de hamer. Met maar liefst 15 atleten in de B klasse waarvan 6 masters, werd er omwille van tijd gekozen voor slechts twee beurten voor deze groep en drie pogingen voor de A klasse. Het was Pieter Karst Bouma die met een afstand van 37,40m ruim voor de Belgen Jimmy van de Walle ( 35,92) en Steven Snauwaert (35,45) dit onderdeel won. In de B Klasse was de zege voor de specialist Toby de Brouwer met Glenn Nijs en Youri Houtekamer als tweede en derde. Bij de Masters was het slechts met 2 cm verschil Wybe Zeilstra voor Wilfred van Est en Johan Peperkamp.

De lichte WFD was opnieuw voor PK met een 24,74m. Jimmy volgde weer met een 22,19 en Raynor Wortel met een 20,65 op plaats drie. Alle drie zijn in voorbereiding op de voor hen komende belangrijke WK wedstrijden bij de profs en de amateurs. In de B-klasse zou Glenn Nijs met zijn winnende afstand van 20,67m een derde plaats hebben behaald in de A klasse, maar met een PR van 18,12m was het nu Toby op plek twee, gevolgd door de sterke nieuweling Youri Houtekamer. Bij de Masters was het opnieuw Wybe Zeilstra voor Wilfred van Est en Johan Peperkamp. Wilfred was duidelijk op revanche uit na zijn verlies tegen Johan in de vorige wedstrijd.

Jimmy v/d Walle eiste gemakkelijk de zege bij de steen voor zich op met een mooie afstand van 11,82m, Jimmy kwam hierdoor weer gelijk in punten met PK die op plaats drie eindigde achter Raynor. In de B klasse was er weer een andere naam bovenaan de lijst, het was Youri die met een 10,73 als enige de 10 meter grens passeerde voor Glenn en Master Wybe, die opnieuw Wilfred en Johan achter zich liet. Als de Caber, die gebruikt wordt in de B klasse een flinke breuk oploopt, wordt er door de wedstrijdleiding Wout en Wulbert besloten om de zware 6 meter A klasse Caber in te zetten voor alle deelnemers. Van alle 21 deelnemers zijn er slechts 2 die deze Killer Caber kunnen tossen, pas in zijn derde beurt lukt het Pieter Karst net, om Patrick van Antwerpen met 1 minuut verschil voor te blijven. In het graden festijn was het Raynor op drie, Glenn Nijs weer eerste voor Youri en de verassende junior Bastiaan Vergeer op een plaats 3 in de B groep. ‘Mister Caber bij de Masters’ Wilfred van Est eist dit seizoen bijna standaard dit onderdeel voor zich op, met Wybe en Johan op twee en drie.

Als het inmiddels aardig wat drukker is geworden op dit multiculturele festival, is het Patrick van Antwerpen die bij het Hooggooien nu wel de zege voor zich opeist, met een hoogte van VIJF meter schaart Patrick zich nu in een illuster groepje. Slechts 8 atleten in Nederland lukte dit eerder met het 25,4kg gewicht. Wout Zijlstra met een 5,70m voert deze lijst aan, tweede is de “Vlaamse Reus” Tommy de Bruijn (5,25) en Strongman Jarno Harms (5,20) op plaats drie. Met een tweede plaats op dit onderdeel is het Pieter Karst Bouma die het totaal klassement in Vlissingen wint en zijn derde zege van dit seizoen. Raynor Wortel wordt zowel bij het Hooggooien als in het eindklassement derde. Als sterkste junior Glenn Nijs met een 4,40m het hooggooien wint in de B klasse en tevens het eind klassement, zijn het de Masters Johan Peperkamp en de nieuwkomer Dirk van ’t Zelfden die twee en drie worden op dit onderdeel. Johan Peperkamp (in voorbereiding voor zijn wedstrijd in Hongarije) wordt uiteindelijk in het eindklassement bij de Masters derde achter winnaar Wybe en Wilfred.
Op Zondag 19 juni is er weer een wedstrijd in Zeeland, ditmaal in Hulst. De tweestrijd Belgie vs Nederland wordt deze keer aangevuld met onze Duitse Freunden van de Wildboars.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *