Mooie Prestaties Masters in Inverness

Tommy de Bruijn mist wereldkampioenschap op een haar

Tommy de Bruijn kwam net 1 punt te kort voor de wereldtitel

Vier atleten van onze Federatie namen deel aan de World Masters Championships in Inverness, Schotland. Met name voor titelfavoriet Tommy de Bruijn was de druk het hoogst. In de klasse 40-44 jaar moest Tommy echter op de onderdelen Open Stone, beide Weight for Distances en de Lichte Hamer, de Amerikaan, en wereldkampioen 2012, Michael Dickens voor zich dulden. Met name op de WFD’s waren de verschillen minimaal. Zowel de Braemar Stone als de Zware Hamer waren wel voor Tommy en met het Hooggooien wist hij zelfs 4 punten op Michael Dickens te pakken met de winst, en zelfs een poging voor een wereldrecord. Dit betekende dat de beslissing op de derde dag en het laatste onderdeel de Cabertoss zou vallen. Tommy één punt voor. Michael Dickens is echter een exceptionele cabertosser en liet niets aan het toeval over. Helaas had Tommy moeite met de massieve boom en eindigde op dit onderdeel als derde achter Chad Ullom. Hiermee ging de titel in deze klasse naar de Amerikaan en werd Tommy tweede.

Ook Wulbert Stam stond in deze klasse, en met een mooie 7e plaats op de Open Stone en een achtste plek met de Zware Hamer zou hij als 11e van de 22 eindigen. Helaas had hij 3 fout op de Lichte WFD, anders had er een top 10 notering ingezeten.

In de Klasse 45-49 ging de strijd van het begin af tussen de Schot Jason Young en de Duitser Andy Deuschle, waar de winst, eigenlijk met speels gemak, naar de Schot zou gaan. Wybe Zeilstra draaide een zeer constante wedstrijd met een geweldige 5e en 6e plaats op beide hamers als beste prestaties. Door een matige Caber en het voor Wybe altijd lastige Hooggooien eindigde hij uiteindelijk zeer verdienstelijk als 8e in een groep van 23 atleten.

Godfried Kleinmeijer stond als enige Nederlander voor de tweede maal op het WMC. In de klasse 50-54 zou hij als 13e van 15 eindigen.

v.l.n.r. Wulbert Stam, Godfried Kleinmeijer, Wybe Zeilstra en Tommy de Bruijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *