Mooie internationale prestaties van onze atleten

Johan Langhorst is weer derde geworden bij het WK voor Amateurs

Johan Langhorst is weer derde geworden bij het WK voor Amateurs in Noorwegen

Afgelopen weekend waren er verschillende internationale wedstrijden van de IHGF. In Noorwegen streden de Amateurs om het Wereldkampioenschap en in Zwitserland waren de Europese Lightweights Kampioenschappen.

In Noorwegen stonden 12 atleten op het veld, waarvan 2 Nederlanders en 1 Belg. Na dag 1 wist Johan Langhorst nog aan de leiding te gaan, na de winst op zowel de Cabertoss als het Hooggooien, op de voet gevold door de Amerikaan Gary Randolph. Randolph, gecoacht en getraind door 6-voudig professioneel Wereldkampioen Ryan Vierra, won echter alle andere onderdelen en werd daarmee de nieuwe wereldkampioen bij de Amateurs. Als tweede werd de jonge Schot Jamie Gunn, waardoor Johan uiteindelijk (weer) als derde zou eindigen. Zowel Patrick van Antwerpen als Glenn Nijs draaiden beide goed mee in de competitie, en streden uiteindelijk om de plekken 4 t/m 6, samen met de Oostenrijkse kampioen Martin Schiller. Patrick zou deze strijd winnen, weliswaar gelijk in punten met Martin, maar op countback (2e op caber) werd hij vierde. Glenn Nijs (2e met Hooggooien) zou als zesde eindigen, slechts één puntje achter Patrick en Martin.

Een vijf kilo lichtere Michael Simons was zeer succesvol bij het EK.

Een vijf kilo lichtere Michael Simons was zeer succesvol bij het EK voor Lightweights.

In Zwitserland waren de Europese Kampioenschappen voor Licht Gewichten. Dat zijn de atleten met een lichaamsgewicht van maximaal 91 kg (200 lbs). Voor het eerst in de geschiedenis van de Nederlands/Belgische competitie hadden we atleet op deze wedstrijd. Michael Simons, geboren in het Vlaamse Ekeren, maar woonachtig in het Brabantse Putte, moest hiervoor wel een kleine 5 kilo afvallen. Hij deed dit zeer succesvol door als zevende overall te eindigen in een veld van maar liefst 15 atleten. “Mighty Mike” zijn beste onderdeel was een tweede plaats op de Cabertoss met een perfecte 12:00 uur.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *