IJzersterke line up in Wapenveld

Titanenstrijd om plek 3

Ondanks twee PR's kwam Raynor Wortel net weer tekort

Ondanks twee PR’s kwam Raynor Wortel net weer tekort, voor de winst op PK

Voor de 5e keer stonden we op Koningsdag in Wapenveld. In combinatie met de Open Strongman Cup was er zeer veel publiek aanwezig om deze dubbele strijd te aanschouwen. Ook de Highland Games kende een dubbele, dan wel een driedubbele strijd. In de sterkste line up ooit tijdens een wedstrijd in Nederland, was het snel duidelijk dat de strijd om plek 1, net als in Harmelen, zou gaan tussen de professional Pieter Karst Bouma uit het Friese Winsum, en de top-amateur Raynor Wortel uit het Brabandse Dongen. Raynor won met overmacht de zware hamer met een afstand van 31,97m. PK tweede met 30,68m. De plekken 2 t/m 5 lagen slechts met een halve meter onderling verschil, waar master Hans Lolkema, terug van weg geweest, vijfde werd met een afstand van 30,11m. De plaatsen 3 en 4 waren respectievelijk voor de Belgen Jimmy van de Walle en Tommy de Bruijn. Wat een line up !.

De LWFD werd gewonnen door Pieter Karst Bouma met een zeer goede afstand van ruim 25 meter. Raynor werd hier tweede met een PR van 23,40m. Hans Lolkema derde. Het steenstoten met de zware 10 kilo steen werd, in de extra’s,  gewonnen door Jimmy van de Walle (12,16m), en ook hier, verrassend, Raynor Wortel, met wederom een PR (12,00m) , tweede. Tommy de Bruijn volgde kort met 11,87m op de derde plaats. PK verspilde hier kostbare punten met een 5e plaats, zodat Raynor met een voorsprong van drie punten de laatste twee onderdelen inging, hét terrein van Pieter Karst Bouma ! Pieter Karst toste hier als enige in de eerste beurt de 6 meter caber op 12:01, waar Raynor bleef steken op 85 graden. PK werd zelfs nog geholpen door zijn Friese landgenoot Hans Lolkema, die in zijn laatste beurt ook de caber nipt toste (12:12), en daarmee tussen PK en Raynor de tweede plek opeiste. Zowel Jimmy (82) als Tommy (70) bleven steken in de graden.

Bij het hooggooien ging het lang gelijk op, maar op 4,50m moesten zowel Raynor Wortel als Jimmy van de Walle afhaken. Tommy de Bruijn, Pieter Karst Bouma én Hans Lolkema strandden op 4,75, waar, op countback, de winst moest worden gedeeld door de eerstgenoemden, waarmee PK de overall winst weer mee naar Friesland mocht nemen, en Raynor Wortel, op slechts 1,5 punt tweede. Met zijn derde plek op het hooggooien mocht Hans Lolkema zich ook derde van de dag noemen, op slechts een half punt van zowel Tommy als Jimmy. Zo spannend was de strijd nog nooit !

Ook de strijd om de plaats 6 t/m 9 was spannend, waar Sebastiaan Huijs zich uiteindelijk ‘the best of the rest’ mocht noemen. Ook hier waren de verschillen minimaal, op één punt van Wietze Rosier, en die weer op één punt van Dirk Gerbens. De Belg Steven Snauweart werd laatste, maar moest vanwege een enkelverstuiking de cabertoss overslaan.

In de B-klasse sprong Patrick van Antwerpen er met kop en schouders bovenuit, en won alle onderdelen. Er deden slechts 4 atleten mee in de B, en dat mag telleurstellend genoemd worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *