HG Winschoten: PK onverslaanbaar naar de titel

Dirk Gerbens wint zijn eerste B-klassement

Tim de Pagter: sterk op het hooggooien in Winschoten

Pieter Karst Bouma streeft ongenaakbaar naar zijn 5e titel en de 4e op rij. Ook in Winschoten tijdens het nieuwe festival ”Middeleeuws” won de wereldkampioen 4 van de 5 onderdelen. Alleen het steenstoten ‘Braemar style’ werd gewonnen door Tommy de Bruijn, die een goede generale kende voor zijn kruistocht naar de wereldtitel bij de Masters, over twee weken in Inverness. Maar ook op PK’s slechtste onderdeel werd hij nog zelfs tweede! Volgende week in Hank is de finale en alleen een wonder kan hem van de titel afhouden. Zijn voorsprong in het ONK op de nummer 2 Bjorn Verbrugge is maar liefst 12,5 punt.

De hamer in Winschoten begon nog spannend, met Bjorn Verbrugge op slechts 5cm van de winnaar PK. Bjorn werd ook tweede op de lichte WFD, echter was de achterstand op de winnaar hier bijna 3 meter. Op beide onderdelen werd Tommy de Bruijn derde. Derde op de steen werd de sterke Tim de Pagter met een mooi PR. Tim bestijgt de overall rankings richting top 10, en is oudgedienden Dave Mossing en Sierk Kooistra reeds voorbij. Ook Raynor Wortel behaalde een PR op steen en werd daarmee vierde. Raynor werd op de Caber tweede achter PK, en ook Tommy de Bruijn sloot zich bij het illustere trio, die als enige de nieuwe zware 5 meter caber wisten te tossen in Winschoten. Het Hooggooien was weer van topniveau met maar liefst 4 deelnemers mee tot aan de 5,50m. Raynor en Tommy haakten als eerste af, en Tim de Pagter pushde met zijn tweede PR van 5,80, PK ook nog eens naar grote hoogte. PK won uiteindelijk met een hoogte van 5,90 met de 20 kilo, en de wedstrijd. Tommy de Bruijn gooide zeer constant en werd op ervaring tweede. Raynor Wortel werd sterk derde. De vierde plek was voor Bjorn Verbrugge, al voelt hij de hete adem van Tim de Pagter, op slechts een half punt, in zijn nek. Zowel Johan Langhorst als Wietze Rosier speelde in Winschoten geen rol van betekenis en eindigden respectievelijk als 6e en 7e.

De B-klasse was spannender. Het ging puntje bij puntje en soms om en om tussen een zestal atleten. Uiteindelijk wist Dirk Gerbens met de winst op hamer, Braemar en het hooggooien de eerste plaats te bemachtigen. Op de WFD en met de Caber verliest Dirk nog de nodige punten, maar hij werkt inmiddels aan de techniek. Arno Louwsma kan wel iets met de boom, en wint gemakkelijk de Caber in de B. Hij zou uiteindelijk als tweede eindigen in het eindklassement op 2 punten van Dirk. Ook Arno verliest echter de nodige punten op de WFD. Winst op de WFD ging met ruime voorsprong naar Oane van der Molen, net terug van vakantie, en de nodige ritme missend, anders had er wellicht meer in gezeten. Oane eindigde als derde in het eindklassement, gelijk in punten met Gert Stegeman, maar de winst op de WFD geeft dan de doorslag. Gert (2e op caber) werd hiermee wel de beste master, gevolgd op slechts één punt door master Wulbert Stam (5e dus), en die weer gevolgd door master Wybe Zeilstra (2e op de WFD) op twee punten. Beide zijn het helemaal kwijt met de hamer en gooien meters onder hun kunnen, daarnaast verprutste laatste genoemde ook nog zijn hoog, door op 4,30 drie keer voorlangs te gooien. Het maakt de strijd binnen de groep masters er wél spannender op. Ook Wybe en Wulbert staan op het WK Masters in Inverness, dus hebben nog wat werk te doen. De twee nieuwelingen Nico Rotgers en Toby de Brouwer completeren de lijst in B. Beide zijn reuze fanatiek en zullen de komende jaren zeker hun opmars gaan maken.

One thought on “HG Winschoten: PK onverslaanbaar naar de titel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *