HG Ryptsjerk: Masters domineren in Friesland

Hans Lolkema wint vier van vijf onderdelen in Ryptsjerk

Master Hans Lolkema wint vier van vijf onderdelen in het Friese Ryptsjerk

Hans Lolkema en Wilfred van Est, de twee Masters die zowel in de A als B klasse bijna alle onderdelen winnen, waren in Ryptsjerk ook weer flink op dreef. Hans had na 4 onderdelen zo’n grote voorsprong dat het laatste onderdeel (WOB) zelfs kon worden over geslagen.

Met een typerend schots regenbuitje werd de hamer afgewerkt, met Aaron Neighbour, Patrick van Antwerpen, Johan Peperkamp en sterkste man van Friesland Arno Louwsma op de startlijst zorgde het eerste onderdeel gelijk voor mooie verrassingen. In de B groep pakte Rik van Dijk als junior een mooie 2e plek, en in de ‘A’ gooiden zowel Hans Lolkema én Pieter Karst Bouma op unieke wijze exact dezelfde afstand, 39,27m. Op afstand werd Patrick van Antwerpen dan dus derde.

Met de LWFD en de open Zware Steen viel er weinig eer te behalen voor de achtervolgers op de twee top-Masters. Er moet gezegd worden dat het veel respect afdwingt, beide harde werkers overdag, ‘s avonds trainen, met veel passie en techniek en op een eerlijke wijze en natuurlijke kracht de HG sport bedrijven, absolute TOP mannen ! De WFD werd in de A, met grote overmacht gewonnen door Hans Lolkema met 24,56m, gevolgd door de wereldkampioen van 2009 Aaron Neighbour. De wat zieke Pieter Karst Bouma stelde teleur met een 22,75m, maar werd hiermee evengoed derde. Ook de Open Zware was een prooi voor Hans met 12,45m. Hier werd Tim de Pagter tweede met een mooie 12,00m, voor Raynor Wortel, die zich langzaam terugknokte na twee teleurstellende onderdelen. In de B was de winst op WFD weer voor Wilfred, en wéér met een persoonlijk record van een dikke 19 meter. Tweede werd Master Wybe Zeilstra, nog voor Strongman Arno Louwsma. Ook de Steen ging naar Wilfred, en plek twee en drie waren hierna omgedraaid voor Arno, gevolgd door Wybe.

De nieuwe Caber voor de B schijnt zich maar moeilijk te laten tossen, Wilfred van Est, die doorgaans hem minimaal een keer omgooit, lukte het nu ook niet, en zelfs de sterke Arno Louwsma was hem niet de baas, onze Vlaamse Master Wim Vandebroucke pakte in het graden festijn een mooie 4e plaats. Een groot compliment voor zowel Wim als Bert Bos die telkens weer de ”barre tocht” naar Nederland, en dit keer zelfs naar Friesland, vanuit België ondernemen.

Onze Vlaamse Masters in actie tijdens andere wedstrijden in Nederland.

Onze Vlaamse Masters Bert Bos en Wim Vandenbroucke  in actie tijdens wedstrijden elders.

De A klasse Caber was voor de drie, die aankomend weekend ook afreizen naar Frankrijk voor het professionele EK in Bressuire, Hans Lolkema met een 12 uurtje en Raynor Wortel en Pieter Karst Bouma op plaats 2 en 3. In het Friese Rypstjerk won PK het Hooggooien met de 25kg met bijna speels gemak. De 5 meter is dan ook geen enkel probleem voor hem. Raynor Wortel werd hier op countback tweede, voor Tim de Pagter en Hans Lolkema, allen op 4,4m. In de B werd Wilfred van Est een keer tweede, weliswaar ook op countback achter Arno Louwsma. De na een vervelende blessure terugkerende Master Johan Peperkamp werd hier knap derde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *