HG Hulst

PK in gevecht met de Masters

11112716_10204342062219957_459790222541310546_n

Master Tommy de Bruijn maakt zich lang voor een worp met de LWFD

Doordat de wedstrijd in Nuenen op het laatste moment werd geannuleerd, voelde de Federatie zich genoodzaakt een alternatief voor deze wedstrijd aan te bieden. Mede door de grote inzet van onze Belgische voorzitter Tommy de Bruijn ging de wedstrijd door in het Zeeuwse Vogelwaarde, nabij Hulst, het geboortedorp van Tommy. Ondanks de flinke afstand die enkele atleten moesten afleggen, was de opkomst redelijk te noemen, waaronder een vijftal Belgische atleten, waarvan twee nieuwelingen, doorstromend vanuit de teamwedstrijden, welke in België een zeer grote populariteit genieten. Het weer was mooi en de wedstrijdleiding besloot er een snelle wedstrijd van te maken, zodat er ruimte was voor een extra onderdeel. Hiertoe werd zowel de zware als de lichte Weight for Distance aan het programma gevoegd.

In de A-klasse, net als in Wapenveld, wederom een zeer sterk veld met de absolute top van de Nederlands/Belgische Federatie. Pieter Karst Bouma had vandaag de nodige moeite om de oude rotten van zich af te houden. Zowel de 44-jarige Hans Lolkema als de 41-jarige Tommy de Bruijn legde PK het vuur aan de schenen.  De winst op het eerste onderdeel de Lichte Hamer was voor Master Hans Lolkema met PK als tweede, bij de Zware WFD waren de rollen omgedraaid. De Open Lichte Steen was voor Jimmy van de Walle, die in zijn extra beurt, dicht in de buurt van het Belgisch record kwam. Masters Tommy de Bruijn en Hans Lolkema  gooiden respectievelijk  de tweede en derde afstand met de steen, die door de insiders ‘’de mossel’’ wordt genoemd. PK verliest, zoals vaker, kostbare punten bij het steenstoten met de vijfde plek.

Als vierde en extra onderdeel werd de lichte WFD gegooid. Ook hier ging de strijd weer tussen de masters en PK, waarbij uiteindelijk de winst met kinderlijk gemak naar de boer uit Winsum ging, en beide masters op plek 2 (Hans) en 3 (Tommy). Als vijfde onderdeel stond de cabertoss op de lijst. Dit maal geen qualifier maar meteen de zware 6 meter boomstam. Zoals vaker dit jaar was PK de enige die de boomstam, op dit lastige veld, wist te tossen. Experts Hans Lolkema en Raynor Wortel kwamen met 85 graden dichtbij, en werden op countback van elkaar gescheiden door het kritische oog van de scheidsrechter, als tweede en derde.

Bij de ingang van het laatste onderdeel stonden de Friezen PK en Hans gelijk eerste, met de Belgen Jimmy van de Walle en Tommy de Bruijn op enige afstand. Jimmy en Hans moesten als eerste twee (uit de top) op 4,60m afhaken, waardoor de wedstrijd was gespeeld. Dirk Gerbens, Pieter Karst en Tommy streden om de eer en de winst op het onderdeel. Alle drie gingen ze over de 4,60, maar de oude, sluwe Tommy de Bruijn, wist in zijn allerlaatste poging ook de 4,80m te bedwingen en pakte daarmee de winst op het hooggooien.

Pieter Karst Bouma werd voor de derde keer rij winnaar van een wedstrijd, met de ervaring van de masters Hans Lolkema en Tommy de Bruijn op plek twee en drie. Jimmy van de Walle moest deze keer genoegen nemen met de vierde plek. Raynor Wortel, de vorige twee wedstrijden nog verdienstelijk tweede, was vandaag  geen schim van zichzelf, en werd vijfde. Sebastiaan Huijs, wederom, the best of the rest, op plaats 6, voor Steven Snauwaert en Dirk Gerbens.

In de B-klasse gooit Patrick van Antwerpen stoïcijns zijn PR’s en vliegt met gemak naar de titel én de A-rankings. Dé verrassing van de dag zat hem in de nieuwkomer Glenn Nijs. Deze Belgische junior liet in zijn eerste individuele wedstrijd zien over een enorm explosief vermogen te beschikken met mooie afstanden voor een beginner (LWFD 16,30 / OS 12,00 / LHAM 28,80 / caber 12:01 / Hoog 4,40 m !) en pakte meteen de tweede plaatst achter Patrick. De master Wilfred van Est legde beslag op de derde plaats, maar moest de adem van de pas 19-jarige Toby de Brouwer in zijn nek voelen. De enthousiaste junior, die een thuiswedstrijd speelde, zien we iedere week zich verbeteren. De laatste plek was voor de tweede nieuweling van de dag Sam van Ingelhem. Sam had zichtbaar moeite met de techniek, maar met de nodige trainingen kan daaraan worden gewerkt. Het niveau van de overige Belgische atleten is zeer hoog, dus met de nodige begeleiding zullen de twee nieuwelingen zich vast en zeker kunnen ontwikkelen.

One thought on “HG Hulst

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *