Hans Lolkema wint de strijd in Dordrecht

Nieuw talent dendert in de B.

Professional Hans Lolkema is in Dordrecht als eerste geëindigd, en deze keer ruim voor Pieter Karst Bouma, die in Wapenveld nog had gewonnen. Hans won de lichte hamer en de zware WFD. PK liet zien in goede vorm te komen voor het aankomende EK en WK voor amateurs, en maakte grote indruk met het hooggooien, die hij met overmacht won. Ook Raynor Wortel maakte een goede dag mee, door als derde te eindigen, en nog voor de wereldkampioen van 2009 Aaron Neighbour uit Australië. Eddy Cardol werd vijfde.

In de B-klasse een groot aantal nieuwe gezichten die meteen indruk maakten. De zeer sterke Tim de Pagter, trainingsmaat van Dave Mossing, ging er uiteindelijk met de winst vandoor. Op slechts een half punt werd de junioren kampioen van 2012, Oane van der Molen, tweede. Dirk Gerbens werd, puur op kracht, derde, terwijl de Belg Steven Snauwaert, duidelijk uit het Belgische trainingskamp, met zeer veel techniek als vierde eindigde. Oud-gediende Wulbert Stam werd vijfde en daarmee beste master.

One thought on “Hans Lolkema wint de strijd in Dordrecht

  1. Het was een mooie wedstrijd zaterdag.. Voor mij de eerste keer om te kijken en tevens een aanleiding om e starten met trainen om ook mee te kunnen doen (over een paar jaar).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *