5e Titel voor PK Bouma

B-klasse en Masters titel voor Steven Snauweart en Wybe Zeilstra

titels voor Steven Snaeweart, Wybe Zeilstra en Pieter Karst Bouma

door Wybe Zeilstra

8e ronde HG Hank , de Finale met dubbele punten. Wie waren er nog kanshebbers voor de titels in de A-B en de Masters. Met 12,5 punt voorsprong op Björn Verbrugge en 15,5 op Raynor Wortel, had PK Bouma alleen bij niet deelname zijn inmiddels 5e NK titel verloren. De Fries die ook bekend staat om zijn kerstboom gooien en 200 koeien melken, legt dit jaar iedereen het zwijgen op. In de B klasse waren het CP Bezemer en Wybe Zeilstra die nog enige hoop hadden om Steven Snauweart van zijn eerste titel af te houden, meedoen voor Steven was genoeg, ongeacht de uitslag. Steven zou de eerste Belg gaan worden die Open Nederlands kampioen wordt in de B klasse.

In de Master klasse was het eigenlijk al beslist, met de 3 beste amateur masters van Nederland van dit moment, Wulbert – Gert –Wybe. Wulbert was afgelopen jaar te vaak geblesseerd, Gert Stegeman kwam steeds beter in vorm,  Wybe Zeilstra bleef het hele seizoen blessure vrij, dat is bijna al een garantie voor een goede eind- klassering.

Zw. Hamer
Terwijl de laatkomers Wietze en Anne de hamers al door de lucht zagen vliegen, maakte Björn Verbrugge gelijk duidelijk met de zw.hamer dat PK Bouma niet zomaar eventjes alle 8 NK rondes op rij zou kunnen winnen, met een 33,38m won hij voor Raynor Wortel en PK op 3, met Wietze Rosier op plaats 4.

L.WFD
24,82m was de winnende afstand van PK op de L. WFD, alleen kwam hij daar niet voor, het Nederlands record moest gebroken worden en spookte al een tijdje door zijn hoofd, helaas lukte dit niet, zelfs niet met een 4e beurt. Opnieuw was het de immer fanatieke Raynor Wortel die voor zijn thuispubliek ,familie en vrienden, op plaats 2 eindigde met Björn ditmaal op 3.

Zw.Steen
Voor je thuispubliek winnen is altijd mooi, Raynor deed dit (PR met 11,70m) door de zware steen door als enige over de 11 mtr te gooien, gevolgd door Sebastian Huijs en PK.

Caber
Door zijn winst op de steen stond Raynor na 3 onderdelen op plaats 1 met 2 pnt voorsprong op PK en Björn nu op 3. In alle 3 beurten kreeg PK de zware caber over de kop, de rest mocht hopen dat Wout Zijlstra jr de graden zo hoog mogelijk noteerde, Raynor toch weer netjes op 2 en nu Johan Langhorst op 3.

25 kg Hoog
Doordat Raynor als 4e eindigde op hoog en PK met een 4,75 op plek 1, was PK niet alleen dag winnaar maar won ook alle 8 NK  wedstrijden op rij. Johan Langhorst werd knap 2e, incl. salto achterover gevolgd door Björn op 3.  Sebastian stapte te laat in en had de bekende ‘No Result’.

Zo werd dus PK Bouma voor de 5e keer NLD Kampioen en gaat volgend jaar wellicht zijn titel niet verdedigen, de nu als prof door het leven gaande HGer wil zich op internationaal niveau meer laten zien.

B klasse en Masters
Zw. Hamer
Met een prachtige 29,02m  won Steven oppermachtig (en A-klasse waardig) én ruim voor Dirk Gerbens en Master Gert Stegeman, de masters laten zich nog steeds gelden in de B klasse. Het wordt wel eens vergeten dat zij al ruim over de 40 jaar zijn, maar genieten ervan om zo af en toe “de broekies” te verslaan.

L.WFD
Anne v/d Molen pakte met een mooie 17,43m de winst, met opnieuw Dirk op 2,  Wulbert ondanks plek 3 is net als Wybe op zoek naar een betere vorm i.v.m. het komende WK in Schotland.

Zw. Steen
Op 10.27 mtr viel de steen van Dirk Gerbens op de grond en daar kwam niemand meer bij in de buurt, die van Steven landde op de 9.88 en Anne vond de 9.30, de laatste die in de 9mtr zone kwam was Master Wulbert Stam.

Caber
Wout Zijlstra opende met een CABER TIME !! het 4,50 mtr lange boomstam spektakel, Gert Stegeman, de Master uit Hengelo gaf de jeugd het nakijken door 3 maal de caber te tossen, een 12:00 en 12:03 was genoeg om Steven met een 12:00 en 12:07 op plaats 2 te houden. CP Bezemer liet ook nu weer zien dat de caber met een 12:05 hem gunstig was gezind en werd knap 3e.

25 Hoog
Zelfs na een lange pauze, warm weer en 185kg bankdrukken, weet je al bijna zeker dat Dirk dit onderdeel wint, hij maakte dit ook nu weer waar en eindigde op 4,40 m met Anne op plek 2. Wulbert versloeg Gert ( 3e b ) door in één beurt de 3,80 te pakken.

Steven Snauweart mag gezien zijn titel naar de A-Klasse, hetzelfde geldt ook voor Dirk Gerbens, die net als Steven op een haar de grens van 6.500 heeft bereikt. Master Wybe Zeilstra wil het kalmer aan gaan doen en zijn titel niet gaan verdedigen; werk, leeftijd en trainen wordt met 47 jaar steeds lastiger. Het NK in Winsum en enkele int. Master wedstrijden blijven wel in de agenda.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *